ANSIKTSBEHANDLINGAR


Dermalogica

Dermalogica mötte dagens ljus 1986. Det var då som allt blinkade i neon, hårsvallen var större än någonsin och skönhet var viktigare än hudhälsa. Produkter för huden var glittriga accesoarer som matchade badrummen. Ingen pratade om ingredienser eller resultat. Allt kretsade kring doft, snygga förpackningar och lyxkänsla.

Dermalogicas koncept med hudvård som gör skillnad för - just det - din hud och inte ditt badrumsskåp, har förändrat marknaden radikalt. Innovativa produkter och målinriktade behandlingar är ledorden - och Dermalogica fans världen över har frisk hud inifrån och ut.

OBS!!! OM...du använder receptbelagda läkemedel för akne måste detta meddelas vid telefonkontakt eller konsultation, jätteviktigt!!

Klassisk ansiktsbehandling 

Först rengörs huden, sen följs den upp av Dermalogias FaceMapping. Efter noggrann hudanalys peelas huden efter rekommenderad peeling. Huden ångas upp och portömning utförs, finns tiden kan brynplock erbjudas. Efter det läggs serum/complex och utvald/utvalda masker läggs på huden. Under tiden masken/maskerna verkar masseras dekoltage, armar och nacke. Avslutas med fukt och skydd. Eventuellt om klienten vill läggs en lätt dagsmakeup. 

Klassisk individ anpassad ansiktsbehandling PRO 60 min 975:-

Ansiktsbehandling för män

Mäns hud är inte riktigt som kvinnans. Huden är grövre och oftast fetare. Men på grund av sol, starkt uttorkande rakpreparat, tvål eller duschkrämer i ansiktet så har barriären förstörts och ytliga kärl, eksem, torr hud uppkommit. En man vill oftast inte förknippas med hudvård i och med att det betraktas som kvinnligt men nu är det 2000-talet och tiden har kommit ikapp och männen söker efter hjälp och vill ha enkla snabba produkter. Denna behandling börjas med rengöring och peeling i ett. Följs upp av hudanalys, Dermalogicas FaceMapping. Huden masseras upp under ånga då huden mjukas upp för att lättare portömas. Lämplig serum/complex läggs på och utvald mask penslas på. Under tiden masken verkar masseras dekoltage, armar och nacke. Sist läggs fukt och skydd på som avslutning.

Ansiktsbehandling för män PRO 60 min 975:-


Power Bright

Dermalogicas hudexperter introducerar den nya generationen av utjämnande och lysterskapande produkter. Med lager-på-lager-teknik för optimala resultat är produkterna enkla att skräddarsy med Dermalogicas övriga produktsortiment.

Power Bright 60 min 1150:-


Active Clearing® 

- hjälpen mot problemhy i vuxen ålder.

Active clearing®-produkterna ska användas på hud som till och från har problem med orenheter och blemmor. Talgproduktionen normaliserars och huden blir matt, ren och fräsch.

En professionell Active clearing®-behandling är en bra start för att få rätsida på problemhy. Hudterapeuter som arbetar med Dermalogica erbjuds alltid fortlöpande vidareutbildning för att på bästa sätt kunna ta hand om din hud och rekommendera rätt produkter respektive behandlingar.

Active Clearing 60 min 1150:-


AGE Smart™

den intelligenta investeringen i din framtida hudhälsa

Dermalogica introducerar AGE Smart™, som verkar genom att störa de viktigaste biokemiska reaktioner som leder till hudåldrande. Dessa reaktioner är bildningen av ROS (nedbrytande fria radikaler), bildningen av MMP (nedbrytande enzymer) och bildningen av AGE (korslänkande restsocker).


AGE Smart 60 min 1150:-


UltraCalming

Alltid känslig hud eller är den bara tillfälligt överansträngd?

Känns huden irriterad så fort du

smörjer in dig eller blossar kinderna efter ett glas vin?

Detta är klassiska tecken på att hudens

försvarsmekanismer är överaktiverade. Vanligtvis

handlar det inte bara om en - utan om ett flertal

faktorer som kan få huden att reagera. Ärftlighet

(allergier och eksem), extrema väderförhållanden,

luftföroreningar, hormoner, viss mat och dryck,

felaktiga hudvårdsrutiner eller aggressiva kosmetiska

behandlingar - är bara några exempel på sådana.


Ultra Calming 60 min 1150:-


AHA/Multivitaminbehandling 40 min 695:-

AHA/Multivitamin peeling Kur 3 ggr/-5%
AHA/Multivitamin peeling Kur 6 ggr -10%

FaceMapping - hudanalys

Professionell hudanalys. Målinriktade resultat. Dermalogicas FaceMapping analys kartlägger din hud och ger dig djupare förståelse för din hudhälsa. Med detta verktyg kan vi skräddarsy varje behandling och rekommendation efter just dina behov. Ge din hud det allra bästa.

FaceMapping 20 min 495:-
(fritt vid köp av minst 2 dermalogicaprodukter)

Microzone - PRO30 min 550:-
Akuthjälp för huden! Snabb zonbehandling - där du behöver den, när du behöver den.


Clear Start

är utvecklad av hudvårdsexperterna på Dermalogica för att motverka de problem som ofta förekommer i tonåren. Traditionellt har produkter för tonåringar innehållit artificiella färg- och parfymämnen samt billiga, irriterande och uttorkande ingredienser som exempelvis alkohol. Ingredienser som ofta skapat fler problem än de löst.
Med Clear Start däremot får sig fet hud, blemmor, pormaskar och kvisslor en match med hjälp av kraftfulla aktiva ingredienser samtidigt som effektiva växttextrakt verkar lugnande, återfuktande och dämpande. Läs mer om alla produkterna här>>

Clear Start Treatment för ungdomar 


PRO60 min 975:-

PRO30 min 550:-

Esse - något helt nytt!

Esse Probiotic Skincare är en ekologisk & rättvisemärkt hudvårdsserie från Sydafrika. Merparten av råvarorna de använder sig av kommer från växter som växer vilt på den afrikanska landsbygden. Dessa ingredienser skapar ett högt koncentrat av antioxidanter och vitaminer som resulterar i en högteknologisk naturlig hudvårdsserie som ger utmärkta anti-aging resultat.
Esse Probiotic Skincare följer även den senaste forskningen inom hudvård och använder Probiotika och Prebiotika i ett urval av deras produkter.
Esse Probiotic Skincare är certifierat ekologiska av Ecocert, veganmärkta av Vegan Society, rättvisemärkta av Phytotrade Africa och ackrediterade av djurrättsorganisationen PETA.
Produkterna från ESSE Probiotic Skincare passar alla hudtyper, även åldrad hud, oren hud eller hud med acne.


INGREDIENSER
På Esse fokuserar de forskningen på banbrytande naturliga ämnen. Detta för att säkerställa att alltid är först med vad ekologisk hudvård har att erbjuda. Här är några av höjdpunkterna :
• Lågmolekylär hyaluronsyra används för dess förmåga att tränga in i huden, återfukta och motverka inflammationer.
• De fokuserar på hudens mikroflora. De använder probiotika som inulin och fruktooligosackarider för att gynna tillväxten av nyttiga mikrober på hudens yta.
• Essentiella fettsyror används i stabiliserad form med fokus på omega-3-oljor.
• De använder stora mängder av potenta antioxidanter, inklusive Rooibosextrakt (aspalathin) och kärnextrakt från vindruva.
• Certifierade ekologiska eteriska oljor används för sina terapeutiska effekter.
• De använder afrikanska extrakt som Sutherlandia, Kigelia, Honeybush, Buchu och Aloe Vera för sin unika förmåga att reglera fettproduktionen och immunsvaret i huden.
• Afrikanska oljor som Baobab, Marula, Yangu och Manketti används för sin förmåga att skydda mot UV-strålning samt att förse huden med värdefulla omega-fettsyror.
• De använder Olivbladsextrakt (Oleuropein) för att minska solbränna, förbättra hudens elasticitet och minska rynkor.


HUDENS MIKROFLORA OCH PROBIOTIKA

De flesta förknippar probiotika med något som är hälsosamt för magen. Men ny forskning visar att det också krävs samverkan mellan nyttiga mikrober för en frisk hud. Det globala forskningsprojektet "The Human Microbiome Project" har konstaterat att hudens välbefinnande är beroende av de biljoner mikroorganismer som lever på och i din hud. Esse har lagt ner åtskilligt med tid åt forskning för att åstadkomma en optimal balans av mikrober som dämpar åldersprocessen. De vill skapa en miljö på huden som är fördelaktig för de goda mikroberna så att de kan konkurrera ut de dåliga mikroberna som påskyndar hudens åldrande. För att nå dit använder vi oss av prebiotika som näring åt de godartade mikroberna som på det sättet kan konkurrera ut de ogynnsamma. Vi använder oss också av probiotika i vissa produkter för att uppnå specifika resultat. Din hud är ett komplicerat ekosystem. Du behöver dina mikrober - så undvik att försöka döda dem med antibakteriella produkter om det inte är absolut nödvändigt. Det stör hudens känsliga ekosystem och lämnar dörren öppen för skadliga patogener.EKOLOGISK FORSKNING

ESSE har en passion för all den forsknings som pågår om att hitta nya sätt att behandla huden. Deras produkter är ett resultat av forskning och inte av trender. De är istället övertygade om att naturen erbjuder oss allt som vi behöver för att utveckla världens bästa hudvårdsprodukter. Vår tro på naturliga produkter gör att vi också vill skydda våra naturtillgångar. Nästan en fjärdedel av alla världens växter finns i Sydafrika och ESSE har valt ut de bästa för att kunna leverera potenta ämnen i våra produkter.
Ingrediensena i ESSEs produkter innefattar Baobab, Kalaharimelon, Kigelia och Marula. Dessa växter skördas i dess vildvuxna tillstånd för att på så sätt kunna utvinna så kraftfulla extrakt som möjligt.
ETIK
ESSE har sedan de bildades 2002 hållit sig till deras grundläggande värderingar - de är ekologiskt certifierade, stödjer rättvis handel, är veganskt och emot djurförsök. De är också koldioxidneutrala. PhytoTrade Africa övervakar och ser till att de vildväxande ingredienserna skördas på ett hållbart sätt och att de små samhällen som samlar upp dem får rättvist betalt. ESSE tror att en eftertänksam produktion är ett steg mot hållbarhet, med rik variation och med framtiden för sig.


FÖRPACKNINGAR
Esses förpackningar består av glas eller första generationens plast. Detta innebär att de är helt återvinningsbara. Esse använder inte några plaster som innehåller mjukgöringsmedel då detta ofta hämmar kroppens östrogen. Ecocert utför fullständiga kontroller av ESSEs förpackningar. Detta för att säkerställa att de är säkra för konsumenten samt helt återvinningsbara.

Klassisk individanpassad behandling 975:-

Tillägg: ampull 150:-