Kemisk peeling

Kemisk peeling är ett samlingsnamn för olika behandlingar där man lägger aktiva ämnen på huden, oftast syror av olika slag, för att förbättra och föryngra huden. Kemisk peeling kan bland annat behandla hyperpigmenteringar, ärr, linjer, rynkor, grovporig-, spänstfattig hy, mm såväl som att ge en generell uppfräschning av huden. Vissa peelingar är av ytligare variant, en del är medeldjupa. De ytliga kan läggas in i en ansiktsbehandling som INTE ger en flagning eller downtime tid. De medeldjupa peelingarna behöver en förbehandling med hemmavårdsprodukter, det är ett krav!
Är du osäker vilken peeling som passar dig, är du välkommen att kontakta mig på Hud & Kroppshälsan så gör vi en konsultation över vilken variant som ger dina önskemål.

OBS! Det görs alltid en konsultation i samband med din behandling.

OBS! Ej för gravida eller ammande!

Circadias kemiska peeling

Förbättring och föryngring av huden där man med hjälp av olika syror avlägsnar döda hudceller och stimulerar nybildning av hudceller. Huden får ett fräschare, slätare och yngre utseende. Vi erbjuder ett brett sortiment innehållande produkter av allra högsta kvalité.

Ytlig peeling!

AHA/BHA, Lactic acid

En snabb peel för dig som vill få en direkt lyster och fräschör. En blandning av mjölksyra och salisylsyra som binder fukt, minimerar linjer, jämnar ut hudtonen och drar ihop porer. INGEN downtime, ingen flagning, bara fin hy! Kan läggas in i en ansiktsbehandling.

995:-/st

Medeldjup peeling!

Dessa peelingar måste konsulteras och förbehandlas innan behandling utföres, för bästa resultat!!

Dermafrost

En ren salicylsyra som passar utmärkt till en grov, storporig och aknebenägen hud. Denna peel reducerar bakterier och inflammationer för en problemhy som resulterar i ett klart och oljefritt resultat.

Jessner
Den klassiska kombinationen 14% salicylsyra, 14% mjölksyra och 14% resorcinol. En medeldjup peel som jämnar ut hudtonen, reducerar pigmentering, reducerar ärr vävnad, djupare linjer och rynkor. Denna peel ger en fjällning ca 3-4 dagar efter behandlingen som resulterar i en klar och jämn hud. Får göras max 1 gång per månad.

MandeliClear peel inkl. Vitamin A accelerator
7% Resorcinol, 7% Mjölksyra, 7% Salicylsyra & 9% Mandelsyra
En modifierad Jessner peel som jobbar på pigmenteringar, jämnare hudton, fina linjer och rynkor. Passar alla hudtyper upp till fitzpatrick IV. Typ III & IV måste förbehandling med rätt hudvårdsprodukter. kontakta oss för mer information. En perfekt och unik blandning av mjölksyra, salicylsyra, resorcinol och mandelsyra. En medeldjup peel som är specifikt framtagen för att ljusa upp postinflammatorisk hyperpigmentering, melasma, milda akneärr samt ojämn hudton. Den kombineras tillsammans med Vitamin A Accelerator för extra effekt på djupare rynkor och linjer. Flagning dag 3-5 är att förvänta, upp till 10 dagars återhämtning.

2195:-/st

I dessa avancerade kemiska peelingar ingår en Post peel home kit värde 415:- som används 7-10 dagarna efter behandlingen.

NOON - Aesthetics TM är en ny generation av hudvårdsprodukter med en av marknadens högsta koncentrationer av aktiva ingredienser. Tack vare deras patenterade DermshieldTM-teknologi uppnår man imponerande resultat utan de normala biverkningarna som kan uppstå vid användning av aktiva ingredienser i höga koncentrationer.

Deras unika Dermsheild TM-teknologi finns i alla produkter, både hemmavård och kemiska peels.

Innovationen i fokus och unika sammansättningar av ingredienser tar Noon Aesthetics TM till nya höjder inom behandling av huden.

Med Noon Aesthetics TM kemiska peels kan vi förbättra en rad olika hudutmaningar:
- åldrande hud
- oren hud
- ojämn hud
- rodnad
- fina linjer & rynkor
- solskador
- hyperpigmentering
- förlust av elasticitet & volym
- akne/postakne pigmentering & ärr
- inflammation
- slapp hud
- ojämn hudstruktur

30 MIN 1595:-/st 

MeLine - expert på ojämna hudton

Produktserien är utvecklad i Barcelona och är den första och enda produktserien som har specialiserat sig på behandling av ojämn hudton, hyperpigmenteringar och mörka fläckar. MeLine har tagit marknaden med storm med sina fantastiska resultat som valt att arbeta med märket. Det unika med MeLine är att serien tar hänsyn till de olika fototyperna, Fitspatrick I-VI, dvs alla hudfärger, ljusaste ljus till mörkaste mörk och behandlar dem olika för optimala resultat. Seriens sortiment inkluderar produkter för både ansikte, hals och kropp, behandling på salong och hemmaprodukter. Serien innehåller de mest essentiella ingredienser som behövs när man arbetar med hyperpigmenteringar så som Alpha-arbutin, Azelainsyra, Retinal, Tranexamsyra. De innehåller även fler pigmenthämmande ingredienser som verkar tyrosinasehämmande och som snabbt ger resultat utan biverkningar.

Mer information:
Läs om MeLines produkter på: meline.com

Meline är en behandling som utförs främst i kur, 2-3 tillfällen och är en kemisk peeling som är specialiserad på att behandla ojämna hudton och mörka fläckar samt ger en förbättrad hudstruktur. Tillsammans med den specialiserade hudvårdsserien kan pigmenteringar reduceras med upp till 90-95% efter avslutad behandingskur. Meline har specialiserat sig på att behandla alla fototyper. Viktigt information till dig som kund som har mörka fläckar och ojämnheter i hudtonen är att dessa kan vara mycket komplexa och bero på många olika faktorer där vissa kan vara kroniska tillstånd och andra enkla att behandla. Tillsammans med din hudterapeut pratar ni om vad som är möjligt för dig.

Rekommendationen är en kur på 2st behandlingar med 4 veckors intervall samt hudvård i hemmet med produktserien under 3 månaders tid. Vid melasma kan 3 st klinikbehandlingar behövas.

För att uppnå optimala och snabbare resultat, rekommenderar vi att inkludera MeLine® klinikbehandlingar i ditt hudprogram.  Det bör utföras en behandling/månad under 2-3 månader. Den mest populära behandlingen är för ansiktet, men det finns även behandlingar för ögonområdet. Behandlingen tar ca 45 minuter och du upplever inget obehag eller smärta, endast en lätt värmekänsla. Det är viktigt att du skyddar huden ordentligt de nästkommande 4-7 dagarna efter klinikbehandlingen. Endast fuktgivande och högt solskydd ska användas. Därefter återupptar du ditt hudprogram igen med de aktiva produkterna fram till nästa behandling. Sortimentet är inte stort, utan är enkelt att följa hemma, innehåller de mest essentiella ingredienser som behövs när man arbetar med hyperpigmenteringar. Hemmabehandling kräver kontinuerlig användning för pigmentkontroll. De användas som för- och efterbehandling, men kan även användas ensamma med effektiva resultat. Serumen, krämen och gelén har en kraftig depigmenterande verkan och är en grundläggande del av behandlingen för att uppnå önskat resultat. Det är viktigt när det gäller att få bort pigmenteringar. Effekten är dokumenterad genom kliniska studier. 

Fukt och näringsprodukter som effektivt återställer hudens fuktnivå, textur och fasthet, hjälper även till att återbalansera dermis, vår mellanhud efter en pigmentbehandling och minimerar risken för tillbakafall. Dessutom förbättras näringsutbytet och struktureringen av hudens vävnad vilket leder till snabbare återhämtning.

Pigmentering på huden orsakas av olika faktorer och involverar flera olika processer som hormoner, sol, parfym är de vanligaste.

Meline kemiska peeling 60-75 min 2500:-/st

(Vid köp av minst 3 produkter och utförande av salongspeeling, erhålls -10% på produkterna)

Pro Power Peel -
Dermalogicas kemiska peeling

Dermalogicas nya kemiska peelingar behandlar markanta åldersförändringar såsom linjer, rynkor, pigmenteringar men även fet problemhud för att förbättra struktur och dämpa talgproduktion.

Pro power peel 30 - passar för dig som är i fokus på själva peelingen och vill ha en tids effektiv men kraftull behandling. Peelingen appliceras endast på ansikte.
Pris: 1595:-/st

Pro power peel 60 - perfekt för dig som vill ha både resultat och upplevelse. Peelingen appliceras på dekolletage, hals och ansikte. Behandlingen avslutas med djupgående intensivbehandling med serum, mask samt eventuell apparatur.
Pris: 1995:-/st

Innoaesthetics - Inno-Exfo
en modern & avancerad teknologi på kontrollerad kemiska mikroexfolieringar.

Inno-Exfo erbjuder säkra, rena och aktiva ingredienser.

Innoaesthetic har utvecklat Smart GPS (Guidance Performance System) En avancerad toppmodern teknologi som förbättrar ingrediensernas penetration i huden utan att skada den. Den ser också till att leverera till en specifik grupp celler, vilket förbättrar deras terapeutiska effekter. Dessutom tillåter Smart GPS att de aktiva ämnena förblir stabila och skyddar dem från nedbrytning..

Innoaesthetics peels:

Mandel-AGE 45%
Glyco-AGE 50%
Bio-C, VIT C 15%

30 MIN 1595:-/st