Mineralstationen/Näringsanalys

Näring i synergi är byggstenarna i kroppen. Näringsämnen i mat är inte naturligt isolerade, utan snarare i synergi med andra näringsämnen och enzymer. Synergi uppstår när en interaktion ger effekter som är större än de individuella effekterna var och en för sig. Det ena ämnet stödjer det andra ämnets upptag i den som konsumerar frukten eller grönsaken. Alla näringsämnen är i behov av andra för att kunna tas upp och användas i kroppen. Det är därför som det är svårare att få bra resultat när man stoppar i sig piller med enskilda näringsämnen, synergisterna saknas och tas från kroppens förråd. 

Näringsanalys

Vare sig du vill få bättre resultat inom sporten eller få ett förbättrat hälsotillstånd så är det av största vikt att analysera näringen i cellerna. Vi vet idag att kroppens funktioner drivs av näring i olika former. En del ska kroppen kunna tillverka själv, medan andra ämnen måste tillföras utifrån. Hur mycket näring du har i dina celler beror på flera olika saker. Bland annat:

* Vad du stoppar i dig
* Näringsinnehållet på den mat du stoppar i dig
* Näringen som finns i våra jordar där maten odlas
* Kvaliteten på råvarorna
* Hur processad maten är
* Hur bra din kropp tar upp näringen
* Hur mycket du förbrukar
* Om du har några intoleranser mot födoämnen

För att du skall känna dig stark och ha den energi du behöver för att jaga dina drömmar och att samhällets stress inte skall bita på dig, så är näringen i cellerna av största vikt. Vi använder oss av frekvensmätning för att ta reda på hur näringsstatusen ser ut i dina celler. Vi mäter:

* 18 mineraler
* 10 vitaminer
* 4 fettsyror
* 8 tungmetaller

Till skillnad mot ett blodprov kan vi här se om näringen verkligen kommer in i cellen och om kroppens depåer är fyllda. Blodet är transportören av näringsämnena, men det är inuti cellerna näringen skall göra sitt jobb. Analysen är helt smärtfri.

Vi tittar tillsammans på dina värden och du får rekommendationer på hur du kan korrigera dina eventuella obalanser. Självklart förespråkar vi hälsosam, näringsrik mat som din kropp mår bra av. Tyvärr så räcker det inte alltid till och då är koncentrerad näring i synergi ett nödvändigt ont.

Hur lång tid tar det att bygga upp sin näringsstatus? Det är väldigt individuellt, men någonstans runt ett år. Vi vill att du skall vara medveten om att 

vi aldrig på förhand kan veta hur snabbt din kropp kommer att jobba och därför kan det ta både längre och kortare tid att normalisera dina värden.

Hur ofta behöver man komma igen? Detta är väldigt individuellt, men de flesta klarar sig på detta upplägg:

* Första besöket

* Återbesök efter cirka 3 månader

* Återbesök 2 efter ytterligare 6 månader

Kroppen är fantastisk på att läka sig själv om den har alla byggstenarna!

Näringsmätning: 650:-